5-годишната гаранция важи за новия асфалт и за маркировката
5-годишната гаранция важи за новия асфалт и за маркировката / Дарик-Шумен, архив

Петгодишна гаранция ще има освен новия асфалт положен по шуменските улици по програмата за рехабилитация, но и маркировките, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

"Гаранционният срок по договор, както за изпълнение на строителните и монтажни работи по преасфалтирането на улиците в Шумен, така и по маркировките, е пет години. В този период строителите се задължават за своя сметка да отстраняват всички дефекти по тях", заяви зам.-кметът по строитеслтво и екология инж. Иван Йонков. Той коментира констатации на надзора и питания на граждани за липсващи маркировки и неравности при асфалтирането.

Изпълнителите вече са започнали работа по отстраняване на проблемните участъци.

Във връзка с допуснатите неравности при асфалтирането на бул. „Велики Преслав" фирмата изпълнител днес започва лабораторни изследвания в участъка и за своя сметка ще отстрани вълнообразните участъци по пътното платно.

„Към момента община Шумен не е приела нито един строителен обект по рехабилитацията на уличната мрежа със средства от облигационния заем, тъй като шестте лота все още са в строителство, т.е. те в момента са строителни площадки", допълни Йонков. Зам-кметът призова гражданите да сигнализират в общината за забелязани нередности, но и да имат търпение, тъй като строителният процес още не е завършил.