4107 семейства в Търговищка област искат помощи за отопление
4107 семейства в Търговищка област искат помощи за отопление / DarikNews.bg, архив

В Търговище от имащите право 5438 души, ваучери за декодери са получили 1729. Това оповести директорът на „Социално подпомагане” Гергана Георгиева. Според нея, вече са осигурени служители по пощенските станции, които да раздават ваучерите.За сега няма постъпили сигнали за възникнали проблеми, твърди Георгиева.

Всички имащи право са информирани за графиците за раздаване на ваучерите, както и това, че те се вземат от магазин „Зора” в Търговище.

Гергана Георгиева обяви, че в момента в дирекция „Социално подпомагане” продължават още две кампании – за приемане на молби за отпускане на помощи за отопление и за първокласници. Средства за отопление са поискали 4 107 души, от тях 1 927 вече са одобрени. През миналия отоплителен сезон в Търговищка област са били подпомагани 5 438 души.

427 семейства в областта вече са получили по 250 лева като помощ при подготовката на първокласници за новата учебна година. Общо подадените молби за подпомагане са 573, каза Георгиева. Молби за отпускане на помощта могат да се подават до края на месец септември.