4-годишно момче от село Мокреш е най-малкият заразен с коронавирус жител на Шуменска област през изминалата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Бебе е с коронавирус в Тетевенско

Регистрирани през седмицата са и три случая на положителни проби за COVID-19 в организирани детски колективи в областта - в две детски градини и в едно училище.

Инспектори на РЗИ са провели епидемиологично проучване на хората с положителен резултат, установили са контактните лица, които са уведомени и за срока, и за условията за поставянето им под карантина.

Общо 245 са новите случаи на коронавирус в област Шумен от 13 до 19 септември, с 64 повече от миналата седмица. Регистрираните положителни проби с COVID-19 в Единната информационна система за областта достигнаха 11 132. От началото на пандемията починалите с коронавирус в Шуменско са вече 668.

Бебе е сред новозаразените с коронавирус в Дупница

Здравната инспекция в Шумен продължава да организира "зелени коридори" със свободен достъп до ваксини срещу COVID-19 в шест имунизационни кабинета в областта, като графикът за работата им се публикува на сайта на инспекцията. Имунизираните жители на областта са вече 51 832, от които 26 049 са със завършен ваксинационен курс.

Инспекторите на РЗИ родължават със засилените проверки по спазване на заповедите на министъра на здравеопазването.
БТА