265 договора сключени с РЗОК-Шумен
265 договора сключени с РЗОК-Шумен / netinfo


265 договора за оказване на медицинска и дентална помощ през 2007 година е сключила Районната здравно - осигурителна каса в Шумен. 91 от тях са с общопрактикуващи лекари, 70 с лекари специалисти и 100 с лекари окозващи дентална помощ. Всички лечебни заведения, сключили договор за 2007 година са отчели дейността си за месец януари и ще получат заплащане на 100% по новите цени – съобщиха от касата.

Лечебните заведения, които все още не са сключили договор за 2007 година, но  са подали заявление и са подписали договори за авансово заплащане ще получат 90% от  сумата за извършената дейност по новите цени. Изравняването до 100% ще стане през месец март.

От днес започва раздаването на протоколите за регулативните стандарти за възлагане на специализирани медицински дейности за първо тримесечие, като всички лечебни заведения ще получат по-големи стойности.

Общопрактикуващите лекари и лекарите-специалисти ще получат с 10% повече медицински направления за консултация със специалист и с повече от 10% увеличение на средствата за назначаване на медицински изследвания, сравнено с последното тримесечие на 2006 година.