14 свидетелстват по дело срещу бивш депутат
14 свидетелстват по дело срещу бивш депутат / netinfo

Манипулативно и избирателно прокуратурата е използвала фактите от разследването срещу мен – заяви пред състав на Разградски окръжен съд бившият депутат от СДС Никола Николов. Той застава за втори път пред магистратите, при първия процес бе оправдан по обвинение за безстопанственост и длъжностно присвояване за периода, в който е бил управител на стъкларската фирма “Диамант”.

Един час продължиха обясненията пред съда на бившия депутат Никола Николов. Още в началото на процеса той уточни, че ще ползва записките си от периода, когато парламентарна комисия го разследва за снемане на имунитета в 39-тото Народно събрание. Запази си правото да обяснява и конкретно по всяко от общо четирите обвинения в безстопанственост и длъжностно присвояване на над 10 милиона неденоминирани лева.

Обвиненията са свързани основно с 11 сделки с извозени от завода и неплатени според прокуратурата тонове карборундови и стъклени трошки, хроммагнезитови тухли и отпадъчни огнеупори, Николов обясни, че чрез тези продажби са набавени допълнителни финансови ресурси за стъкларската фирма “Диамант”, по думите му понеже това са краткотрайни материални активи не е имало необходимост да се правят търгове за сделките. Манипулативно и избирателно прокуратурата е използвала фактите от разследването срещу мен – коментира Николов.

Преди година той бе оправдан по всички обвинения, касаещи периода 1992-1995 г. По делото, насрочено за три дни, са призовани като свидетели 14 човека, един е починал между двата процеса.