125 години Нови пазар - град, честването  продължава
125 години Нови пазар - град, честването продължава / netinfo

Продължават честванията на 125 - годишнината от обявяването на Нови пазар за град. По повод празника са предвидени различни мероприятия, които ще се проведат през месец ноември и декември.

На 7 ноември от 18:00 часа жителите и гостите на града могат да гледат спектакълът „Опечалена фамилия” на театралната трупа от с. Стан. Той ще се играе в зрителната зала на читалището. В същия час на 13 ноември любителите на театралното изкуство могат да се насладят на постановката „Чичото от Америка” с участието на Стоянка Мутафова, Никола Анастасов, Йорданка Стефанова и Атанас Атанасов. Билетите за представлението са на цена 4 и 5 лв. и могат да бъдат закупени на касата на читалището от 11 ноември. На 14 ноември от 18:00 часа ще гостува Драматичен театър при читалище „Пенчо Славейков” - гр. Трявна. В зрителната зала те ще представят постановката „Дядо Коледа е боклук” от Жоазин Баласко. Входът е свободен.

В програмата за честванията на годишнината от обявяването на Нови пазар за град са предвидени още детски концерт, тенис -турнир за ученици и мъже , изложба на художници, свързани с Нови пазар и др.

На 10 декември от 10:00 часа в пленарната зала на общината ще се проведе тържествена сесия на общински съвет Нови пазар. От 17:30 часа в зрителната зала е предвиден концерт „125 години Нови пазар - град”.

http://www.novipazar.acstre.com/BG.php