11 осиновявания в Дома за медико-социално грижи през 2009г.
11 осиновявания в Дома за медико-социално грижи през 2009г. / снимки: Dariknews Юлия Христова
11 осиновявания в Дома за медико-социално грижи през 2009г.
25403
11 осиновявания в Дома за медико-социално грижи през 2009г.
  • 11 осиновявания в Дома за медико-социално грижи през 2009г.

Сред основните проблеми, които стоят пред Дома за медико-социални грижи в Шумен е осигуряването на транспорт и на средства за основен ремонт на сградата - това съобщи днес новият директор на социалното заведение д-р Тошко Стоев. Приоритет на заведението в момента е и изграждането на малък закрит плувен басейн за децата с увреждания. В момента в дома са настанени общо 105 момичета и момчета. През 2009г. са били осиновени 11 деца, от които едно е с увреждания. Днес приключи едногодишната процедура по осиновяването на още едно момченце с увреждане, което ще замине с новото си семейство за Канада.

Във финансово отношение, за сравнение с други домове, за нас годината стартира добре - обясни д-р Стоев. Той уточни, че през декември миналата година субсидията на социалното заведение е била намалена и 2009-та е била приключена с дълг от 5000 лв. за газьол. През януари обаче успяхме да се издължим - заяви новият директор.

По-рано днес заведението беше посетено от областния управител на Шумен Димитър Александров. Той заяви, че звеното за разработването на проекти към Областна управа ще съдейства на дома за написването на проекти, чрез които да бъдат привлечени още средства.

Интервю с д-р Стоев чуйте в прикачения файл.

11 осиновявания в Дома за медикосоциално грижи през 2009г
netinfo