Жителите на Средна кула твърди в позицията си, че няма да позволят строежа на защитено жилище
Жителите на Средна кула твърди в позицията си, че няма да позволят строежа на защитено жилище / netinfo
Липсата на достатъчно информация за защитените жилища е сред основните причини за недоволството на хората от кв. Средна кула. Това стана ясно то срещата на областния управител Мария Димова с протестиращите близо 300 жители от квартала.

Не сме против децата от Могилино, но не приемаме изграждането на защитени жилища в центъра на Средна кула, е мнението на Лазар Енчев. Липсата на канализация е основен проблем на местните хората, който по думите им ги прави “задния двор на града”.

Посочено беше, че в квартала няма нито една детска площадка, инфраструктурата е в лошо състояние, има проблеми с уличното осветелние, а транспорта е нередовен. Гинка Иванова от Средна кула каза, че хората няма да позволят училището да бъде съборено. Същото мнение изрази и Председателят на местната кооперацията в Средна кула Стоян Попов. Към тях се присъдени и Мария Борисова, която от своя страна постави въпроса за отдалечеността на здравната служба от центъра на селото.

Жителите на Средна кула изразиха недоволство, че са поставени пред свършен факт и никой не ги е информирал за изграждането на защитените жилища. Те казаха, че преди време по подобен начин е закрита детската ясла в квартала, която по-късно става дом за възрастни хора с физически увреждания. Хората считат, че ако се разруши училището, кварталът съвсем ще опустее и младите семейства ще го напуснат.

Според жителите на Средна кула в квартала има и други подходящи терени за изграждане на защитени жилища.