Задържаха рецидивист - фалшификатор на банкови карти
Задържаха рецидивист - фалшификатор на банкови карти / netinfo

Близо 500 пластики за изработване на фалшиви банкови карти са иззети при акция в Силистра, съобщават от областната дирекция на полицията. С постоянна мярка за неотклонение в ареста е задържан 28-годишният Н.И.

Той и 27-годишен мъж с инициали С.Д. са засечени в центъра на града с пакет, в който пренасяли пластиките и устройство за четене на магнитни носители. По-късно с разрешение на Силистренския окръжен съд в домовете на Н.И. и свързано с него лице - Е.М.(33 г.) са иззети компютърна конфигурация, микрокамери, платки с монтирана електроника, гнезда за SIM-карти с допълнително вграден лентов кабел, инструмент за фина обработка на пластмаса и метал и профили с неправилна форма.

Само преди десетина дни Варненският апелативен съд е постановил ефективни присъди от 2,5 години за Н.И и Е.М., след като през септември 2006 г. служители на сектор „БОП" в Силистра ги залавят с голямо количество електронна техника за фалшифициране на банкови карти. За подобна дейност Н.И. е изтърпявал ефективна присъда и в Гърция.

В късния следобед вчера Силистренският окръжен съд му е постановил постоянна мярка задържане под стража.