Втора фолклорна вечер, с групи от Южна Корея и остров Мартиника
Втора фолклорна вечер, с групи от Южна Корея и остров Мартиника / netinfo

Фолклорни групи от остров Мартиника и Южна Корея ще представят програма тази вечер в Русе. Гостуването е в рамките на програмата на Община Русе “Лято 2009”. Вчера за русенци танцуваха групи от Бразилия и Мексико. Дефилето започве в 19.30 от ЦБА, а програмата пред Общината е с начален час 20.30 часа.

Изпълнителите от Южна Корея представят спектакъла “Намсадангнори”. Той включва: изпълнение на традиционна фермерска музика на специални "пунгмул" инструменти; представление с въртящи се върху дървени пръчки чинии, направени от кожа, които изпълнителите подхвърлят във въздуха докато разказват истории; изпълнения на салта; танц с въжета, с ветрила и с мечове; представление с маски. В програмата ще видим Тае Пуонг Му - танц, изпълняван от жени, облечени в традиционни носии, който е заимстван от шаманските обичаи.

Балет „Расин – Креол” е създаден през 1993 г. Той допринася за разпространението на богатото културно наследство на о-в Мартиника. Благодарение на пътуванията извън страната, групата успява да запознае света с традициите на екзотичния карибския остров. Членовете й са студенти, служители в банки и застрахователни агенти. Те са за първи път в България и ще впечатлят публиката с пищните си пъстри костюми и лъчезарни усмивки.