Ваньо Танов - фаворит за кмет на ГЕРБ
Ваньо Танов - фаворит за кмет на ГЕРБ / netinfo
Ваньо Танов е фаворитът за кандидат кмет на Русе на партия ГЕРБ. Това обяви председателят на формацията Цветан Цветанов. Местната структура е предложила на Изпълнителното бюро на ГЕРБ общо трима претенденти, но Танов отговаря на всички условия и ще бъде официалната номинация. Група от поне 20 съветници в местния парламент ще има формацията, каза за Дарик Цветан Цветанов. Сред кандидатите за общински съветници ще има хора от различни сфери, които да могат активно да участват в дискусиите по време на заседанията.

Попитан дали се водят преговори за единна дясна кандидатура в Русе, местният лидер на ГЕРБ Пламен Нунев отговори, че тяхната номинация е Ваньо Танов и очакват подкрепа от останалите формации. Не е задължителна подкрепата на партийните централи, а гласовете на хората, каза още Нунев. Според него Танов би могъл да привлече на своя страна гласоподаватели, които до сега са давали доверието си на други формации.

Днес в Русе е било събеседването с кандидатите за кметове на Мартен, Николово, Борисово, Иваново, Борово и Две могили, където ГЕРБ ще имат свои номинации на изборите на 28 октомври.