Учителка от Механотехникума задържана с подкуп
Учителка от Механотехникума задържана с подкуп / netinfo
Служителите от сектор „Икономическа полиция задържаха преподавателка с подкуп. Акцията по задържането на корумпираната учителка е съгласувана с окръжната прокуратура.

Преподавателката по български език и литература е поискала подкуп от ученик, завършващ средното си образование в Професионалната гимназия по механотехника в Русе, за да не му остави годишна оценка „слаб 2”. Уговорката била, че ако учителката получи парите ще му оформи крайна оценка „среден 3”. В противен случай ученикът не би могъл да завърши успешно средното си образование. Младежът решил да потърси помощ и съдействие от полицията.

След подадения сигнал с разследването на случая се заели служители от сектор „Икономическа полиция” и е започнато досъдебно производство. Младежът е трябвало по искане на учителката да занесе 200 лева в дома й, след работно време. Така снощи около 19 часа служители от сектор „Икономическа полиция” задържат непосредствено след получаване на парите 52-годишната В.А.

Извършени са и всички необходими процесуално-следствени действия от отдел „Полицейско разследване” в ОДП – Русе, под ръководството на Окръжна прокуратура. На учителката е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 301 от НК. Наложена й е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа . Работата по дознанието продължава.