Ученици от Музикалното правят плакати за постановки на театъра
Ученици от Музикалното правят плакати за постановки на театъра / снимка:Русенски драматичен театър

 

Драматичен театър „Сава Огнянов” и НУИ „проф. Веселин Стоянов” – Русе поведоха инициатива за интересно сътрудничество – ученици от специалността „Рекламна графика”, с ръководител художника Гриша Кубратов, да идват да гледат представления на театъра и след това всеки един от тях да се опита да направи плакат на съответния спектакъл. Най-добрият ще бъде отпечатан и широко разпространен из целия град.

Точно това се случи по повод премиерата на най-новата постановка за деца „Аладин” по приказката на Шехерезада „Аладин и вълшебната лампа” /режисьор Александър Беровски/. След като два пъти изгледаха „Аладин”, много от учениците се потрудиха по темата. По преценка на преподаватели от училището и на театрали, най-талантливо направеният плакат е този на младата Нермин Нешева от 12 клас.

Днес той се пуска за печат и до дни трябва да бъде готов, защото на 11 май спектакълът „Аладин” участва на ХІІІ Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса” и плакатът ще ни представя там. Предстои направата на плакат за „Госпожа Министершата” от Бранислав Нушич и на други нови заглавия в репертоара на Русенския драматичен театър.