Тайните от прашния гардероб
Тайните от прашния гардероб
„Тайните от прашния гардероб“ е темата на третия национален конкурс за къс разказ „Мостове“.

Приказки с неочакван край ще покажат на 1 юни малчуганите от всички 19 общински детски градини

Гардеробите крият много тайни. Тайни различни, може би драматични, тайни - страховити, мистични, романтични и дори…неприлични. Разкажете ни вашите тайни! Ако нямате, измислете си и ни ги разкажете, призовават организаторите.

Право на участие имат всички желаещи, с изключение на членове на журито и техни роднини по права линия. Възрастово ограничение няма. Всеки автор може да изпрати за конкурса само един разказ. Условията са текстът да не е публикуван на хартиен или електронен носител, да е до 1500 думи, шрифт Times new roman 12, файлове .doc, .docx, .rtf.

Представят сборника "Разкажи ми своята история"

Разказите ще се приемат от 01 юни до 31 юли на сайта на конкурса на адрес: https://mostovekonkurs.wixsite.com/konkurs/contact. Файлът трябва да е озаглавен с името на разказа на български език. В придружаващия текст в имейла трябва да се посочват трите имена на автора по лична карта, възраст, населено място, телефон за връзка и e-mail за обратна връзка.

Ако авторите имат изискване да се публикува разказа им под псевдоним, трябва да уведомят в имейла. С участието си в конкурса авторите се съгласяват техните творби да бъдат публикувани на страницата на конкурса във фейсбук и в сборника. Това включва и професионална редакция, като окончателният вариант на текста се одобрява от автора. 

Наградиха отличените автори в Националния конкурс за къс разказ „Мостове“

Десетте най-добри разказа, определени от журито при анонимно журиране, ще бъдат включени в сборник. Всеки отличèн автор ще получи екземпляр. Подготовката на сборника и авторският екземпляр не се заплащат от авторите. 

Изборът на журито ще бъде обявен на 01 септември, а до кря на месец септември публиката ще може да излъчи своя фаворит. Националният конкурс "Мостове" се организира от Дамски писателски клуб „Фортуна“, Клуб „Мечтание“, с подкрепата на Фондация „Русе - град на свободния дух“  и с медийното партньорство на Дарик радио.