Съдът остави в ареста петима от русенската група за разпространение на дрога
Съдът остави в ареста петима от русенската група за разпространение на дрога / netinfo
Русенският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на петима русенци, уличени в доставка и разпространение на синтетични наркотици. Те са сред седемте мъже, задържани при съвместна операция на полицаи от Русе и Варна под ръководството на Окръжната прокуратура в крайдунавския град. Според обвинението, за периода от януари до средата на май, са засечени 4-5 доставки на дрога в Русе.

Сред задържаните е 29-годишен мъж от Русе, смятан за лидер на групата. Той е студент във Варненския свободен университет. Отговарял е за доставянето на наркотичните вещества към Русе, каза зам.-окръжният прокурор Валя Личева.

Със складирането, разпределението и разпространението на дрогата са били ангажирани други двама русенци. Най-вероятно наркотиците са били разфасовани на улица „Васил Петлешков” в градa.

Задържани са и четирима разпространители. Те са от Русе и са на възраст между 20 и 28 години. Само срещу двама от разпространителите са поискани по-леки мерки за неотклонение. Те не бяха доведени днес в съдебната зала.

Сред седемчленната група има двама мъже, които са влезли в сила присъди за други престъпления. Общо петима от задържаните остават в ареста. Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд. Русенският окръжен съд определи 29 май за дата за започване на процеса.