Съдят подкупен служител на Дунав мост
Съдят подкупен служител на Дунав мост / netinfo
В Русенският окръжен съд днес продължава делото срещу бившия служител на управление „Пътни такси и разрешителни” Милен Маринов. Делото е второто в Русе по закона за конфискуване на имущество, придобито по престъпен начин.

Бившият служител на управление „Пътни такси и разрешителни” бе осъден в Русе на пробация за вземане на подкуп на Дунав мост през юни миналата година. Присъдата му все още се обжалва по инстанциите.

Новото дело е заведено от комисията "Кушлев" за отнемане на ниви и постройки, собственост на 34-годишния Милен Маринов, съпругата му Галина и 66 - годишния му баща. Под възбрана са поставени 7 ниви във Ветовско за над 31 000 лева, апартамент в Русе, търсят се и 70 000 лева за дарен през 2006 г. имот. В съдебната зала ще се доказва дали имуществото е придобивано със средства от престъпна дейност. Експерти трябва да изчислят всички доходи и разходи на семейството на Маринов от май 1990 година до края на декември 2006 година. Към обвинението е предоставена справка от 18 страници и за пътуванията му в чужбина.

Първото дело в Русе за отнемане на имущество, тръгнало по искане на комисията "Кушлев", е срещу Венцислав Стоянов и дъщеря му.