Сините:Проектобюджетът на Общината за 2013-та е страхлив
Сините:Проектобюджетът на Общината за 2013-та е страхлив / Дарик Русе, Искра Георгиева

Проектобюджета за 2013 г. на Община Русе е страхлив. Това заяви общинският съветник от Синята коалиция+ВМРО Юлиян Гарелов. Той обясни, че по отношение на приходите и разходите Общината прилага модел, според който се залага намален размер на приходите, после се реализират излишъци, които чрез решение на Общинския съвет пък се вкарват като капиталови разходи. Това не е достатъчно добър и съвременен подход, коментира Гарелов.

Той съобщи още, че съветниците са били изненадани с нов бюджет, който се е появил, след като е приключила работата на всички комисии, разглеждали точки, свързани с бюджета. В него има една значителна корекция. Става дума за техническа грешка-една сума за погасяване на кредит се появява два пъти. Макар и с малки корекции обаче този вид на новия бюджет няма да е минал през комисии и обществено обсъждане преди гледането на сесия.

Освен това има още един притеснителен факт-коригирания бюджет е внесен със същия номер като този на стария. В тази връзка комисията по Законност, обществен ред и сигурност излиза с предложение тови втори вариант да бъде внесен като допълнение, а не като нов вариант на бюджета, заяви Искрен Веселинов.