Около 10 км е опашката от камиони на ГКПП "Дунав мост" при Русе
Около 10 км е опашката от камиони на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Превозните средства изчакват и в двете посоки по пътя за град Мартен. На място са полицейски екипи, които регулират движението.

От Гранична полиция съобщиха, че всички гишета за обработка на документи работят, но трафикът е изключително интензивен. Само за последното денонощие през пункта са преминали повече от 1600 камиона в посока Румъния, което е с близо 400 превозни средства повече от обичайния трафик.

Километрична опашка от тирове на „Дунав мост"

Шофьори обясниха, че чакат с часове, за да преминат граничния пункт. "Пътувам от Стара Загора за Германия. Още на Бяла ни спират, като ни пропускат периодично. Там ме спряха около 5:00 часа тази сутрин и ме пуснаха три часа по-късно.

В последно време често чакам на опашки. Трафикът е огромен и като правят пълни проверки, се забавяме", обясни 61-годишният Йовчо Петров. 49-годишният Кирил Страхилов, който пътува от Свищов за Румъния, каза, че чака на опашката от полунощ. Първо престоял край Бяла три часа.

"Ако няма опашки, пътят ми е около шест-седем часа, а сега ще се забавя много, защото трябва да направя и почивка", казва шофьорът. По думите му причината за опашките е увеличеният товаропоток.
БТА