/ Деян Герговски
Шофьор блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека в Русе, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 26 юни.

10-годишно дете пострада при пътен инцидент в Хасково

Произшествието е възникнало на бул. "Генерал Скобелев", срещу № 46. Установено е, че товарен автомобил, управляван от 21-годишен младеж, е нарушил правилата за предимство, като не е пропуснал момче на 8 години, бутащо тротинетка, което е пресичало на пешеходна пътека и го е блъснал.

Момчето е отведено за преглед в болницата, след което е освободено за домашно лечение с диагноза - охлузвания в областта на ребра

Шофьор блъсна баба и 2-годишно дете на пешеходна пътека

При друг случай - пиян водач е блъснал 16-годишно момче. Инцидентът е станал на ул. "Св. Димитър Басарбовски" отново в Русе. На място полицаите са установили екип на спешна помощ, който е отвеждал на носилка пострадал 16-годишен пешеходец, както и лек автомобил, управляван от 37-годишен мъж.

Шофьорът е обяснил, че се е движел с колата си, когато изведнъж срещу него на платното излезли трима пешеходци и за да не ги блъсне завил рязко наляво, но колата се завъртяла и е блъснала единия от пешеходците.

Шофьор блъсна 4-годишно дете и избяга

След извършен преглед в болницата е установено, че 16-годишният младеж е леко пострадал, освободен е за домашно лечение с диагноза - охлузни рани на ръцете и травма на подбедрица.

При проверката на водача за алкохол, е устанвена положителна проба от 1.55 промила.