Русенски мотористи със специален жест към Росен Даскалов
Русенски мотористи със специален жест към Росен Даскалов / netinfo

Мото клуб Thunders MC Ruse посветиха специална статуетка и плакет на русенския инженер и конструктор Росен Даскалов. Рокерите изненадаха Даскалов с този жест, като го посетиха в базата му в Русе. Там той работи върху най-новия модел на суперавтомобила Sin R1, който е първия такъв в България и се изработва на родна земя. Даскалов беше организатор на едно от най-големите събития в града - Писта Русе, а русенските мотористи ежегодно организират Национален Мотосъбор. Двете организации ще си сътрудничат и занапред за развитието на моторспорта в Русе и за да събират всички авто и мото фенове от региона. Те още се надяват да привлекат повече внимание към дейността на клубовете си и към моторспорта в България.

Тази година събора беше в памет на русенеца Ивайло Андреев. Той загина на пътя Русе - Бяла, в опит да избегне сблъсък с турски тир, изпреварващ на завой. Клуба превърна смъртта му в мисия да се забрани движението на ТИР-ове по основните пътни артерии в страната през почивните дни. Планират се нови протестните действия, включващи мотористи от цялата страна.

Росен Даскалов заяви, че подкрепя момчетата и добави "Подкрепям Европейската директива, която трябва да се спазва и в България, както се спазва в цяла Европа. Тирове не трябва да се движдат през почивните дни."

Двете организации Thunders MC Ruse и Русе Кар Моторспорт се надяват тази мисия да получи по-широк обществен отзвук и управляващите органи да наложат пълна забраната за движение на тежкотоварни камиони през почивните дни.