Работодатели, алумни и студенти събира Бизнес факултетът на Русенския университет
Работодатели, алумни и студенти събира Бизнес факултетът на Русенския университет / Дарик Русе

Работодатели, алумни и завършващи студенти събира в „Дни на кариерата‘2012” факултетът по Бизнес и мениджмънт. Събитието се открива от 11.00 ч. в аула 2.101 на Русенския университет от ректора проф. д.т.н. Христо Белоев. Очаквани гости на форума са народният представител Пламен Нунев, областният управител Стефко Бурджиев, зам.-кметът Страхил Карапчански. Поканени са също директора на Регионалната служба по заетостта Драгомир Николов и Петя Любомирова от Бюрото по труда.

Бизнес факултетът организира от няколко години Дни на кариерата за своите специалности, като кани ръководители и представители на фирми, институции и организации, с които катедрите развиват активни взаимоотношения в посока практики, стажове на студентите и кариерно развитие на завършващите бакалаври и магистри. Тази година във форума са се включили над десет работодателски организации. Участници в кариерните дни са и завършили вече възпитаници на факултета с успешна кариера, които могат споделят полезен опит с младите си колеги.

По традиция, след представянето на специалностите работодателите получават „Алманах“ на новия випуск със CV-та на завършващите. Работодателите също дават информация за организациите си и за своите изисквания при подбора на нови служители. В програмата е планирано и достатъчно време за свободни преки разговори между работодатели и абсолвенти.

Утре студентите ще бъдат включени в Тренинг по професионално ориентиране.