Последен шанс за участие в конкурса Любовта е пиянство или пиянство от любов
Последен шанс за участие в конкурса Любовта е пиянство или пиянство от любов / Дарик Русе, архив

На 7-ми януари стартира разпостранението на обявата за дванадесетото издание на националния поетичен конкурс "Любовта е пиянство или пиянство от любов". Получените първи два плика носят пощенското клеймо на датата 10-ти януари и градовете София и Шумен. До момента са получени в Община Силистра 75 плика с поетични творби. Пощенското клеймо е от градовете Смолян, Асеновград, Варна, Горна Оряховица, с. Роза- Ямболско, Хасково, Добрич, Пловдив, Габрово, Бяла- Русенско, Русе, Бургас, Търговище, Ямбол, Севлиево, Враца, Тетевен, Ст. Загора, Плевен, Карнобат, Перник и още много други.

Интересът към този поетичен форум е достигнал до всички краища на страната. Силно участие са заявили творците от градовете Варна, София, Пловдив и Силистра.  Миналогодишното издание на конкурса се запомни с участието на поет от западните покрайнини, а тази година участва наш сънародник, който живее в Испания. Съюзът на писателите в град Кълъраш - Румъния също проявява интерес за участие с поетични преводи на своите творби, а също и присъствие на тържественото отчитане и връчване на наградите на 22.02.2013г. в Заседателната зала на Община Силистра.

Журито в състав- председател доц. д-р Румяна Лебедова- литературовед, преподавател във Филиал Силистра на РУ „Ангел Кънчев” и членове – Йорданка Цонева- филолог, председател на Литературно сдружение „Реката и приятели”, град Силистра и Ванушка Ангелова- филолог, преподавател в ОУ „Отец Паисий”, ръководител на клуб „Художествено слово” имат тежката задача да изберат най-добрите поетични творби.

Доц. д-р Румяна Лебедова има опит в оценяването на творбите в миналите издания на Националния поетичен конкурс. Ванушка Ангелова нееднократно е участвала в журирането и организирането на литературни  конкурси,  била е и ръководител на клуб „Литературно творчество” и клуб „Художествено слово” към Центъра за работа с деца.

Последните получени творби трябва да носят пощенското клеймо на датата 13 –ти февруари.