/ Дарик архив
Полицията разследва палежи на автомати за кафе. Тази нощ, в 01:32 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е пратен по сигнал за запален кафеавтомат, намиращ се в кв. „Дружба“ на ул. "Гео Милев". Установено е, че в отвора за чашите са били поставени салфетки и други отпадъци.

12 сигнала за пожари през почивните дни

Пожарникарите и полицаите изпратени на местопроизшествието са установили, че близо до тази машина, е бил направен неуспешен опит да бъде запален и друг автомат за кафе. Малко по-късно екип пожарникари е изпратен за подобен сигнал и на ул. "Шипка", до страничния вход на пазара.

Мъж загина при пожар в Русе

Там отново са открити салфетки и други отпадъци в отвора за чаши. Полицията е започнала разследване по случаите. Извършени са огледи на местопроизшествията. Образувани са досъдебни производства.

Същевременно са предприети всички необходими действия за обход в районите на инцидентите и на територията на града, но евентуалния извършител или други съмнителни лица не са били установени от полицията. Изяснено е, че автоматите са собственост на различни фирми. Работата по разследването продължава.