Поет от Западните покрайнини участва в „Любовта е пиянство или пиянство от любов”
Поет от Западните покрайнини участва в „Любовта е пиянство или пиянство от любов” / снимка: Дарик Шумен

Сто и деветнайсет творби участват в ХІ-я Национален поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов”, организиран от община Силистра. Сред тях е стихотворение, пристигнало от Западните покрайнини на Сърбия, гр. Сурдулица. Текстът е на сърбо-хърватски и ще бъде преведен от председателя на журито - проф. Радослав Радев от Великотърновския университет.

Членове на оценяващата комисия са поетът Любен Дашев и преподавателят по литература в Езиковата гимназия Ваня Игнатова. Голямото четене започна и ще продължи до края на седмицата, съобщиха от общинския отдел „Култура”. На 2 март от 15.00 часа в заседателната зала на общинската администрация ще бъдат оповестени резултатите от конкурса и награждаването на победителите.

Датата е променена, успоредно с удължения краен срок за участие, поради тежките зимни условия и забавената кореспонденция по пощенските станции. Награждаването ще бъде в присъствието на цялото жури, кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, общинското ръководство и гостуващи поети.