Огнено шоу на Текето
Огнено шоу на Текето / Снимка: Община Русе

С българска чаена церемония стартира второто издание на фестивала „Сцена под липите“ в лесопарк „Липник“, с. Николово. Празникът на липата е съчетан с пчеларско изложение и алея на здравето и красотата.

Зам.-кметът Наталия Кръстева поздрави участниците във фестивала, а на организаторите пожела този празник да се превърне в ежегоден.

Непосредствено след откриването започна фолклорната програма, в която участие ще вземат 66 състава от цялата страна. Първа на сцената излезе женската фолклорна група при Народно читалище „Пробуда – 1901 г.“ с. Николово.

Организаторите на фестивала са предвидили много забавления за желаещите да изкарат приятно уикенда близо до природата, под липите на Текето. За най-малките през двата фестивални дни ще се грижат аниматори, които ще рисуват заедно с тях.

В 21 ч. е планиран старта на огнено шоу „Нестинари“.

През втория ден от програмата на фестивала, журито ще обяви победителите във фолклорното състезание „Сцена под липите“. В програмата е включено още състезание с велосипеди, където всички желаещи също ще могат да вземат участие.