Общината ни прави участници в Big Brother
Общината ни прави участници в Big Brother / netinfo
Цялостно видеонаблюдение на града бе обсъдено на среща между кмета Божидар Йотов и началника на ОДП-Русе комисар Светослав Първанов. В разискването за изграждане на единна концепция за наблюдение чрез видеокамери на паркове, градини, училища, детски заведения, болници, общественообслужващи сгради, музеи, улици, паметници на културата и места с висока концентрация на престъпления се включиха и заместник-кметовете Орлин Лазаров и Дончо Добрев както и главният архитект Симеон Рангелов и началникът на отдел „Противодействие на престъпността” комисар Георги Игнатов.

Беше решено да се сформира работна група със специалисти от Община Русе и ф-ма „Сектрон”, които да уточнят местата, подходящи за видеонаблюдение. Частната фирма е поела ангажимента безвъзмездно да подпомогне реализирането на идейния проект. След това ще се търси начин за финансиране от еврофондовете за осъществяване на тази идея.

Ще се наблюдават не само уточнените обекти, но и ще може да се извършва дистанционно регулиране на светофарите, за да се облекчи трафика на движението в пиковите часове.