Община Русе се представи на четири международни туристически изложения
Община Русе се представи на четири международни туристически изложения / снимка:Община Русе

През първите три месеца на годината, Община Русе представи туристическия си потенциал на 4 международни борси. Това са изложенията „Ваканция и СПА експо“ в София от 11 до 13 март, съвместно с Регионален исторически музей – Русе; TTR в Букурещ от 25 до 28 февруари; UTAZAS в Будапеща от 3 до 6 март и от 9 до 13 март – ITB Берлин.

В рамките на престижните форуми представителите на Община Русе показаха пред заинтересованите лица разнообразните възможности за туризъм, които русенският регион предлага. Те също така осъществиха контакти с представители на туроператорския бизнес, журналисти и широка публика. Интерес предизвикаха събитията, организирани от Община Русе – фестивалите на пясъчните и ледените фигури, Русенският карнавал и др.

За първи път Община Русе се представи и пред унгарска публика на борсата UTAZAS, където провокира интереса на туроператори, предлагащи продукти по поречието на река Дунав.

ITB Берлин е най-голямото и значимо туристическо изложение в Европа. Община Русе взе участие за втора поредна година със самостоятелно работно място на щанда на Република България, организиран от Министерството на туризма.

Изложенията са планирани в Програмата за развитие на туризма в Община Русе и участието в тях се организира от екипа на звено „Туризъм“ на Общинско предприятие „Русе арт“.