Николай Василев: Още 3 000 души от бюджетната сфера ще бъдат съкратени до края на мандата на правителството
Николай Василев: Още 3 000 души от бюджетната сфера ще бъдат съкратени до края на мандата на правителството / Светлана Петрова
Още 3 хиляди души от бюджетната сфера ще бъдат съкратени до края на мандата на правителството. Това обяви в Силистра министърът на държавната администрация Николай Василев. Очаква се през месец юли средната чиновническа заплата у нас да достигне 700 лева.

От 2006 година броят на работещите в държавната администрация е намален от 92 на 85 хиляди души, припомни министър Василев. По думите му Европа ни отпуска пари „за подобряване на лошия административен мениджмънт, а не за увеличаване на бюрокрацията”.

До края на юни ще станат известни одобрените проекти по оперативната програма „Административен капацитет”, подадени през април. Досега са усвоени около 7 млн. лв. от парите за 2007 година.

В Силистра днес Николай Василев разясни пред областни управители, главни секретари и пиари 5-те нови процедури по програмата, за които са предвидени 45 млн. лева. Гостите поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски в града по повод 2 юни – Деня на загиналите за националното освобождение.