Мобилизираха всички огнеборци за пожара в центъра
Мобилизираха всички огнеборци за пожара в центъра / netinfo
Пожарът, който избухна в сграда в центъра на града тази сутрин, все още не е овладян. Началникът на противопожарната служба Димитър Павлов мобилизира всички свободни екипи на службата за борба с огнената стихия. Жертви няма. Всички хора от съседния блок са евакуирани.

Огнеборците спряха с опитите да гасят пожара, като насочиха усилията си в това да не позволят той да обхване намиращите се в съседство жилищна сграда и механа. „Няма да рискувам живота на хората си. Прекалено е опасно да се влиза в горящата сграда”, заяви Павлов. „Трудно ще се справим с пожара. Очаква ни много работа днес”, каза още началникъут на противопожарната служба. Огнеборците не могат да се качат и на покрива, защото той е заледен.

Пожарът в бившия магазин Office 1 на улица „Константин Иречек” пламна тази сутрин около 8 часа. Гори таванът на помещението. Сигналът за него е бил подаден от работниците, които са извършвали ремонт в сградата. Първоначално те се опитали да загасят пламъците с пожарогасители, но не са успели, след което са сигнализирали пожарната. Според Димитър Павлов пламъците може да са в следствие на извършваните ремонтни работи.

60-годишен работник отрече категорично тази версия, като обясни, че рано сутринта те все още не нбили използвали електрожените и ъглошлайфите. Според него причина за пожара е старата електрическа инсталация в сградата. Зачервен кабел е бил забелязан от работниците минути преди да избухнат пламъците. На мястото на инцидента се намират 5 пожарни коли, коли на полицията и Бърза помощ. Улицата е затворена за движение.