Международен театрален фест очакваме в края на октомври
Международен театрален фест очакваме в края на октомври / netinfo
Международен театрален Дунав фест ще се проведе от 30 октомври до 8 ноември, съобщават от русенския театър. Откриването ще бъде със спектакъла на Театър “Българска армия” “Чайка” от Чехов /режисьор проф. Крикор Азарян/.

В следващите дни ще участват: Народният театър с моноспектакъла на Мариус Донкин “Г-н Ибрахим и цветята на Корана” от Ерик-Еманюел Шмит /режисьор проф. Снежина Танковска/; театрална трупа от Катар, която ще представи своя постановка на “Оркестър “Титаник” от Христо Бойчев в деня, в който Русенският театър преди това ще покаже своето представление със същото заглавие; Русенският театър с “Фламбе” по Ханох Левин /реж. Александър Беровски/; Театър “199” с “Коко” от Саня Домазет /режисьор Възкресия Вихърова/; Театър “Квартет” от гр. Скопие, Македония с авторския спектакъл на Георгий Йоревски “Електроенцефалограма”; театърът от гр.Оснабрюк, Германия с “Убиецът на елхата” от Ребека Крихелдорфс.

Ще бъде организиран уъркшоп с млади актьори под ръководството на хореографите Йълдъз Чанкая от Турция и Татяна Соколова, като резултатът от съвместната работа ще бъде представен на сцена.

В рамките на фестивала ще бъде открита изложба на Володя Кенарев. На фестивала ще бъде връчена и наградата “Ледената маска” за най-добър български спектакъл на годината.

Очакват се много гости-театрали, критици, драматурзи, директори на театри от страната и чужбина.