Мартин Карамихайлов е задържаният с порнографските клипове
Мартин Карамихайлов е задържаният с порнографските клипове / netinfo

Мъжът, който беше задържан от полицията с порнографски снимки и клипове в Силистра е 27-годишният Мартин Карамихайлов, научи Дарик радио. Той е работил като доброволец към местната структура на БЧК.

Вчера служители на ГД БОП са обискирали дома на Карамихайлов и са го арестували. Спецполицаите са наблюдавали жилището на силистренеца в продължение на два месеца. При обиска са открити и иззети компютър и магнитни носители, съдържащи стотици порнографски снимки и видеоклипове с малолетни и непълнолетни момчета. На част от тях той позирал с насочен нож или пистолет към главите на непълнолетни момчета, на други - ръцете на някои от децата били приковани с белезници. Намерени и иззети са 6 видеокамери, разположени на различни места в апартамента, газов пистолет, палки и белезници.

До този момент е установено, че задържаният често приемал в дома си момчета на възраст между 13 и 16 години и ги черпел с алкохол. Той печелел доверието им като доброволен лектор в БЧК, където водил лекции  по превенция на сексуалното и наркоманното рисково поведение повече от 10 години, научи Дарик.

Според Маргарита Касабова, която е секретар на организацията в Силистра никой не е подозирал за наклонностите на задържания мъж, тъй като той бил общителен и приветлив. Мартин Карамихайлов живеел сам в жилището на починалата си баба. Утре прокуратурата в Силистра ще реши дали да пусне задъражия под гаранция. Срещу него е образувано дознание, по член от НК предвиждащ лишаване от свобода до една година или глоба до 2 000 лева.