Майстори по тайчичуан са празничния подарък за център Калагия
Майстори по тайчичуан са празничния подарък за център Калагия / netinfo

Гостуването на двама французи в Русе е специалният коледно-новогодишен подарък на Център „Калагия” в края на успешната 2010 година. Майстор Антоан Ли и Майстор Марианне Плоувиер, учители по тайчичуан са официалните представители за Европа на древната школа Ян Тайчи бойни изкуства.

Майсторите идват за трети път в Русе, за провеждането на изпити за степени по тайчичуан, тайчи сабя и семинари. Това събитие е съвместно решение с Основателя на Световната федерация Ян Тайчи бойни изкуства Грандмайстор Дън Ши Хай. То е резултат от изградения авторитет и признание на качеството на работа, постоянството, добрите организаторски способности на хората, практикуващи в Център „Калагия” и новосъздадената към него Българска асоциация Ян Тайчи бойни изкуства. Ще се обсъжда и следващата програма, свързана отново с Русе - провеждането на традиционната среща и фестивал на Световната федерация Ян Тайчи бойни изкуства в нашия град през 2012 г.

На проведените изпити се явиха 26 ученици на Калагия-БАЯТБИ, които успешно се представиха и продължават към следващите нива на овладяване на майсторството в тази древна школа. За изпитите успяха да пристигнат ученици от София, Габрово, от Осло - Норвегия. В програмата  имаше и моменти на отмора, забавление, чудесни прояви на българско гостоприемство, талантливи артистични изяви, особено на децата и учителите от Калагия, китайските приятелки от Русе и майсторите от Париж; българско домашно кулинарно изкуство, представено от русенските тайчисти и родителите.