/ Дарик Русе, архив
През месец март в Центъра за продължаващо обучение към Русенския университет ще се проведат два курса в областта на транспортната техника и управлението на транспорта. Единият е „Екологични класове на ДВГ, автомобили и автобуси“.

В него обучаемите ще се научат да определят екокатегорията на моторните превозни средства от свидетелствата за регистрация, издадени в държави на ЕС и да правят експертиза на двигатели с вътрешно горене.

Вторият курс е „Експертиза на моторни превозни средства с дизелови двигатели за определяне на допустимата димност при прилагане на наредба № 32 на МТИТС“. По време на обучението участниците ще се научат да се определят допустимата димност на дизелови МПС при липса на данни за нея.

Подходящи участници са както студенти, обучаващи се в специалностите Транспортна техника и технологии, Технология и управление на транспорта, така работещи в контролно-технически пунктове или други заинтересовани граждани. Предвижда се първият курс да се проведе на 17 и 18 март, а вторият да започне в края на месеца.