Куп интересни събития за Свети Валентин
Куп интересни събития за Свети Валентин / DarikNews, архив

Тридневна кампания по повод Празника на влюбените - Св.Валентин подготвят Общинският младежки дом и Младежкият информационно-консултантски център в Русе. Тя ще стартира с инициативата „Открий себе си в света на любовта”. В рамките на събитието, младежите са подготвили интересни игри и дискусии на тема „Свети Валентин или Трифон Зарезан”.

На 13 февруари от 18 часа в Клуба на дейците на културата ще се проведе литературно четене на тема „В света на любовта”. Участниците от клуб „Млад Пегас” към Общинския младежки дом,  с ръководител Иглика Пеева, ще представят свои произведения с любовна тематика. Освен лирика и проза, в КДК ще звучи и романтична музика, изпълнена от пианистката Божена Иванова. Входът е свободен.

На 14 февруари във фоайето на Доходно здание ще бъде открита изложба от картички, изработени от деца и младежи участвали в конкурса за „валентинки“ на Общинския младежки дом. Тази година, в нея ще бъдат включени не само изработени от русенски младежи картички, а и такива, които са дело на младежи от чуждестранни организации – партньори на Общинския младежкия дом. Компетентно жури ще отличи най-добрите „валентинки”, а авторите им ще получат награди.

По традиция, по инициатива на Общинския младежки дом, ще бъде украсено и дървото на влюбените, което се намира пред Доходно здание.