/ Дарик Русе
Читател на годината
100396
Читател на годината
  • Читател на годината
Най-малките читатели на РБ „Л. Каравелов“ в Русе бяха наградени от ръководството на културния институт и от спонсори. Те са избрани след предварителна селекция и преглеждане на статистиката за отминалата 2018 година. Децата са разпределени в две възрастови групи:до 7 г. и ученици.

Част от наградените деца
Дарик Русе

На пето място сред мъниците е Йоана Липчева, на 3 г., на четвърто-Магдалена Петкова, на 6 г.,

Част от наградените деца
Дарик Русе

на трето е 6-годишният Борислав Михайлов,

Част от наградените деца
Дарик Русе

на второ- 3-годишният Борис Пенев, а на първо е Василен Иванов-на 5 г., прочел 130 книжки за година. Успехите на децата, разбира се, са постигнати с помощта и на родителите им. Във втората възрастова група на пето място е Десислава Кехайова-на 7 г.,от училище „Хр. Ботев“, на четвърто е Елвина Стоянова, на 11 г., от НУИ „Проф. В.Стоянов“, на трето-Петя Димитрова, на 8 г., от ОУ „Иван Вазов“, втора в класацията е Георгия Иванова от ОУ „Отец Паисий“, а на първо място, удостоена и с наградата Читател на годината е 9-годишната Моника Станоева от Дойче шуле, прочела 106 книги.

Част от наградените деца
Дарик Русе

Тя направи отпечатък на своята ръчичка, който ще бъде поставен на Алеята на четящите деца в библиотеката, която е разположена в западния коридор, свързващ старата и новата сграда на културната институция.

Чуйте какво каза Моника: