Дни след Нова година хората във Ветово станаха свидетели на свличане на земна маса и срутване на част от улица. Близо 500 метра от улицата в населеното място е компрометирана, тъй като е свлечена голяма земна маса на пътя. Хората се страхуват да останат в къщите се.

„Всеки ден пътувам до Русе, за да спя. Страхувам се. Видях свличането, всичко беше повлечено- цимент, дървета. Не ми се мисли какво щеше да е, ако имаше хора на пътя в този момент”, споделя един то очевидците пред NovaNews.

Срути се улица във Ветово, къщи са застрашени от събаряне (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според представители на ВиК изтичане, причинено от счупена тръба на водопровода, е основна причина за инцидента.

„Във водопровода има големи кухини, които не са в следствие на аварията. Информираха ни за теча следобяд, установихме, че то е от счупена тръба”, допълват от там.

Кметът Мехмед Мехмедов е категоричен, че опасността за хората все още е реална.

„Има опасност от ново свличане на земна маса, особено ако завали. Очакваме днес експерти да обследват мястото и да предложат спешен вариант за укрепване на свлачището. Това обаче трябва да се случи до няколко дни, проблемът е сериозен. Опасност има не само за двете къщи, които бяха засегнати от инцидента, но и за останалите по улицата. Улицата е запълвана преди повече от 20 години, като изпълнението не е според съответния норматив”, каза още градоначалникът.
NOVA