Кметът инспектира ремонта на Кръговото кръстовище и пробива
Кметът инспектира ремонта на Кръговото кръстовище и пробива / Снимка: Община Русе

Кметът Пламен Стоилов провери днес на място напредъка по ремонта на Кръговото кръстовище и пробива, който ще свързва кв. Родина“ с центъра на града. И двата обекта се изпълняват по проекта „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе“.

„Към момента всички 14 подпорни стени на вътрешния кръг са изпълнени. Работим по шестия подлез, останалите пет са изцяло готови. Усилията ни са насочени и към външните подпорни стени, а през октомври ще пуснем трафика над подлезите, за да продължим строителството по външния кръг“, обясни техническият ръководител на обекта Михаил Михнев за дейностите по Кръговото кръстовище.

Най-пиковият момент от строителството тече в момента на пробива под ж.п линията, свързващ квартал „Родина“ с централната градска част. „Изпълнено е пилотното фундиране, а към настоящия момент се изработват фундаментните плочи, заяви Никола Дяков, който е технически ръководител на този обект. По думите му, пространството пред двата магазина „Кауфланд“ и „Практикер“ до две седмици ще се отвори, тъй като ремонтните дейности там ще приключат.

„Строителството и на двата обекта е в съответствие с линейния график. Проливният дъжд, който падна в края на миналата седмица, е забавил с няколко дни дейностите, но предвид създадената организация, това не се е отразило на поставените срокове. И двете съоръжения ще бъдат пуснати в експлоатация до края на месец ноември“, заяви кметът Пламен Стоилов след огледа на обектите.