Интелектуалци издигат  кандидатурата на Искрен Веселинов за кмет на Русе
Интелектуалци издигат кандидатурата на Искрен Веселинов за кмет на Русе / netinfo
В обръщение към русенци, изпратено до медиите, група от 20-тина интелектуалци предлагат кандидатурата на сегашния председател на Общинския съвет инж. Искрен Веселинов като, цитирам “кадърен, млад и енергичен специалист с много натрупан опит и неопетнено име. И най-важното – русенец по дух!"

Преди 2 дни същата група, в която фигурират имената на отец Стефан, Стайко Стайков, д-р Орлин Кожухаров, Маринета Рудницка, арх.Живка Бучуковска и на още 15-тина известни общественици, изрази възмущението си от сега издигнатите кандидатури.

В днешното обръщение се казва още : “Болно ни е, че за толкова години русенци не можаха да намерят русенец, който да възроди града ни. По нито един показател днес нашият град не е на водеща позиция в страната. През всичките последни години нашият град беше управляван мудно и не в интерес на неговите граждани. Водещото за кметовете беше личният и партийният интерес. Решенията се вземаха задкулисно и непрозрачно. Имаме надеждата, че той ще направи това, което така очаквахме, но не успяха да сторят досегашните кметове – да започне реалното възраждане на любимия ни град!