Дунав 8806 показа, че не е невъзможно да се победи руски отбор
Дунав 8806 показа, че не е невъзможно да се победи руски отбор / DarikNews

"Поздравявам целия ни отбор за това, което направи. Изключително рядко се случва български отбор да победи руски отбор на баскетбол. Благодаря и на публиката, която имаше възможност да види, че ние сме способни на това".

Това заяви треньорът на "Дунав 8806" Георги Божков след победата на "сините феи" над руския елитен "Енергия" Иваново с 80:61 в третия им мач от груповата фаза на турнира за Еврокупата на ФИБА. Срещата се игра снощи в "Булстрад Арена" в Русе.

"Не започнахме по най-добрия начин. Имахме проблеми с борбите срещу високоръстовия съперник. Заложихме обаче на по-бърза игра, което ни донесе успех", сподели още Божков.

"В началото наистина ни беше трудно. След това обаче играта ни потръгна и стигнахме до заслужена победа. Подобни успехи ни носят и повече увереност за следващите мачове в евротурнирите и в първенството", коментира Радостина Димитрова.

Старши треньорът на руския "Енергия" Андрей Долопчи призна, че дунавки са заслужавали победата.

"Нашият план не сработи. Съперникът ни игра много по-добре в защита. Освен това ние така и не намерихме противодействие на бързите атаки на русенския отбор. "Дунав 8806" победи заслужено", каза Долопчи.

"Очаквахме труден мач. Бяхме решени на всичко да спечелим този път след двете загуби преди това. Играта ни обаче не се получи. Съперникът ни изненада с много бързи атаки, с които стигаше до много чисти стрелби, за разлика от нас", коментира една от основните баскетболистки на "Енергия" Диана Сазонова.