Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
20 000 лева дава от партийната субсидия ПП ГЕРБ за завършването на храма „Свети Пантелеймон“ в квартал „Гара Бяла“, каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заедно с народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР-Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев и кмета на Община Бяла Димитър Славов направиха преглед на строежа на новия храм.

В момента е завършен грубият строеж на църквата, като са поставени куполите. Цветан Цветанов оцени високо делото, подето от Община Бяла и подкрепено от депутатите и Министерски съвет. Той приветства дарителската кампания за съграждането му. Преди по-малко от 2 месеца, лично Българският патриарх Неофит разгледа напредъка на строителството и пое ангажимент да присъства на освещаването му през 2018 година.

Патриарх Неофит направи преглед на новоствоящия се храм в Бяла

Жители на квартала изразиха пред г-н Цветанов, народния представител и кмета благодарността си за съграждането на новия храм. Идеята за построяването на нов храм в кв. „Гара Бяла“ възниква още в началото на 90-те години на ХХ век, но поради разни проблеми досега не е била реализирана.

През настоящата година, със съдействието на кмета на Община Бяла Димитър Славов бе съставен инициативен комитет, който да реализира начинанието. С решение на Общинския съвет бе отстъпено право на строеж. Русенският митрополит Наум лично положи основния камък в началото на градежа през миналата година.