/ iStock/Getty Images
Навсякъде имунизацията се извършва с ваксината на „Астра Зенека“
През днешния ден отново ще бъдат осигурени няколко „зелени коридора“ за имунизация срещу COVID-19 в Русе, съобщиха от Областна администрация.

Това стана ясно от проведен разговор между изпълняващия длъжността областен управител Свилен Иванов и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

От 15:00 до 18:00 часа в Университетска болница „Канев“ ще могат да се ваксинират желаещите, които не попадат в съответната фаза на ваксинационния план.

Четири нови случая на коронавирус в Русенско

До 13:30 часа пък имунизация без предварително записване на час ще се извършва в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков - Русе“.

В УМБАЛ „Медика Русе“ също са извършвали ваксинация срещу COVID-19 на желаещите вчера и днес сутринта. Утре на Националния празник на Република България „зелен коридор“ ще бъде осигурен почти през целия ден единствено в многопрофилната болница за активно лечение в Бяла „Юлия Вревска“.

Желаещите да бъдат имунизирани без предварително записване на час ще могат да го направят от 10:00 до 16:00 часа. Навсякъде имунизацията се извършва с ваксината на „Астра Зенека“.