/ iStock/Getty Images
По данни на Регионалната здравна инспекция, за изминалото денонощие на територията на област Русе, са установени четири нови случая на COVID-19, като новоизлекувани няма.

Трима от новозаразените са от Русе, а един е от Борово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8289, а преболедувалите остават 7436.

В Русенско е осигурен постоянен „зелен коридор“ за имунизация

Активните случаи са 359. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 140 души, но 34-ма от тях са в реанимация. Вчера с положителен тест за коронавирус, е починала още една жена.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 496 на възраст между 26 и 98 години. 303-ма от тях са мъже, 193 са жените. Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 12-то място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая.

За изминалите 24 часа без нови случаи са три области - Видин, Монтана и Шумен. До момента са поставени общо 5553 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1256 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени точно 100 имунизации.

Вчера в Русе бяха докарани и нови 1550 дози от ваксината на „Астра Зенека“, като половината от тях бяха дадени на общопрактикуващите лекари, а другите бяха разпределени във ваксинационните кабинети. За момента няма обявен „зелен коридор“ в областта, а приоритетно се имунизират хората от фазите на ваксинационния план.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.