/ Дарик Русе
Общинският съвет на БСП-Русе излезе днес с изявление във връзка с кризата в страната, предизвикана от болестта.

Областната епизоотична комисия ще заседава в Русе

Според червените, трябва да се задели сума от излишъка в бюджета за изкупуване на прасетата на хората от държавата по пазарни цени.

Свинекомплекс в Русенско отказва да умъртвява животни (ВИДЕО)

Трябва да се възстановят ветеринарните служби и райони на ветеринарните лекари, които ГЕРБ премахнаха. Да се организира отстрел на дивите прасета, който е спрян от ГЕРБ преди година.

Откриха денонощен горещ телефон за Африканската чума в Русенско

Да се създадат екарисажи, за да се предотврати екологична катастрофа, както и да се сигнализира прокуратурата за разследване срещу длъжностни лица, които с грешни действия или бездействие са допринесли за тази катастрофа.

Унищожават още свине в Русенско заради чумата

Народните представители Пенчо Милков и Георги Стоилов коментираха, че БСП отдавна е давала сигнали за настъпващата болест, предлагала е механизми за справяне, които не са вземани предвид от управляващите.

Ще бъде ли овладяна африканската чума в Русенско?

До момента са унищожени 100 хиляди прасета от индустриални ферми - това представлява около 16 милиона лева, като ЕК може да покрие до 70% от преките разходи.

Удължава се бедственото положение в област Русе, нова ферма е засегната от Африканска чума

Около 99% са промишлено отглежданите прасета у нас, малко над 1% са животните, отглеждани в "заден двор". Държава, която се хвали, че има излишък, може да реши проблема на малките лични стопанства, смятат народните представители от БСП.