Концерт в подкрепа на фондацията
Концерт в подкрепа на фондацията / Дарик Русе
Близо 4000 лв./3769/бяха събрани на благотворителния концерт "Заедно за Децата на фондация "Александър Русев", който се проведе тази вечер в зала "Европа" на Доходното здание. Организатор и инициатор на събитието беше Гейм Спорт Център.

Целта беше събиране на средства за закупуване на портативен лифт, спомагащ за безпроблемното влизане в басейна на деца с двигателни затруднения. Точно с такива деца работи Илиян Русев /по прякор Скури/, помага му и младият треньор по плуване Теодор Цветков. Тренировките са напълно безплатни за децата, а едно такова съоръжение ще улесни работата на треньорите, защото някои от младежите тежат по 60-70 кг. и влизането в басейна става на ръце. Цената му е между 10 и 15 хил. лв.

В концерта участваха някои от най-добрите треньори на центъра, представени бяха детски модерен балет „Гейм”, Бели денс, Суинг танци, Zumba, Strong by Zumba, Steel Combat и Tabata. Kато специални гости се включиха клуб по български народни танци "Чанове" и клуб по акробатика "Локомотив"-Русе.

Фондация "Александър Русев" има и  сметка, по която също могат да бъдат направени дарения.