Бивш директор на гимназията в Две могили: Съдът ме възстанови на поста
Бивш директор на гимназията в Две могили: Съдът ме възстанови на поста / netinfo
Бивш директор на гимназията в русенския град Две могили Иван Вълков е възстановен на работа от съда, съобщи пред медиите днес самият той. Решението е на Висшия касационен съд от месец юни.

Преди три години Вълков е бил уволнен и от тогава обжалва освобождаването си от длъжността. По думите му, съдебното решение е на последна инстанция и досега е трябвало да е влезе в сила. Затова миналия петък Вълков уведомил Инспектората по образование в Русе, че от 1 септември се връща на работа. В училище днес обаче заварил досегашната директорка на работното си място.

Потърсен за коментар началникът на Инспектора по образование Димитър Райнов заяви, че все още не е изтекъл 14-дневния срок, в който трябва да бъде възстановен Вълков. Освен това той трябвало да представи още документи, необходими за оформяне документацията по връщането му на поста.

СОУ “Св. св. Кирил и Методий” стана известно на цяла България преди месеци с учителския гаф, изпратил цял випуск отново на матура. Грешката доведе до освобождаване на директорката. А на мястото й през август временно бе назначена нова.