Арендатор увековечи герои
Арендатор увековечи герои / Областна управа - Силистра

Имената на 10 мъже от силистренското село Светослав, загинали в Балканската, Първата и Втората световни войни, вече са увековечени на паметна плоча. Инициативата е на местния арендатор Тодор Тодоров, който от години стопанисва земята в две съседни села от община Кайнарджа - Светослав и Полковник Чолаково.

„Тези хора остават загадка - тръгват с ясното съзнание, че може би за последен път виждат дом, семейство и близки, знаейки какъв е залогът - бъдещето на техните деца и бъдещето на България. Ние сме това тяхно бъдеще и сме длъжни да съхраним спомена за тези смели родолюбиви хора." - така Тодор Тодоров обоснова жеста си към село Светослав.

Тодор Тодоров е известен в района с благотворителността си. През м. май подари площадка за игра на децата в с. Чолаково, а тези дни зарадва старците от дневния център в с. Кайнарджа с масажорен стол.

Съпричастни към събитията са били областният управител д-р Владимир Янков, депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов и кметът на Кайнарджа Любен Сивев, съобщават от областната управа в Силистра.