По чудо няма пострадали хора
Автомобил се заби в къща на главната улица в Исперих, предава NOVA.

Няма пострадали хора от домакинството, въпреки че колата буквално е влязла, събаряйки стената в една от стаите. По това време собственичката на дома - 85-годишна жена, е била в друга стая.

Кола се вряза в строителен обект в Плевен

„Каскадьорът” е 23-годишен мъж. Той е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, както и да даде кръвна проба. Настанен е в разградската болница със счупен крак.

На 1 февруари водачът забива мощния си автомобил в къщата на възрастната жена. В деня на инцидента шофьорът е регистрирал колата си в КАТ. Според първоначалния оглед, причината за катастрофата е загуба на контрол над автомобила на десен завой, съобщиха от полицията в Разград.

Ударът е бил толкова силен, че предницата на колата е влязла в стаята, като е сринала почти цялата стена и част от покъщнината. Според автомобилния инструктор Румен Иванов, който обучава шофьори в Исперих, колата се е движила с висока скорост.

„Тази точка тук е конфликтна, защото завоят е остър почти 90 градуса. Скоростта е била висока и водачът губи управление на автомобила. Ограничението е 50 километра, ако е карал с 50 километра, не би трябвало това да се случи”, коментира Иванов.

Автомобил се вряза в бистро в руенско село

От МВР-Разград съобщиха, че същият шофьор преди повече от две години отново е имал произшествие и пак е отказал да бъде тестван. Шофьорската му книжка е била отнета за две години. А живеещите по главната улица в Исперих разказват, че ежедневно в този участък се кара с висока скорост.

Улица “Арда” в града е част от републиканската транспортна схема и трафикът е сериозен, а ограниченията на скоростта не се спазват. Затова хората, които живеят в района, настояват да бъдат поставени камери за видеонаблюдение, както и да се обезопасят конфликтните участъци.
nova.bg