Областна управа-Разград
Областна управа-Разград / Областна администрация - Разград
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен присъства на началото на ремонта на ДГ“Зорница“-Разград и заедно с кмета д-р Валентин Василев и заместник-кмета Ердинч Хасанов направи първа копка на строително-ремонтните работи, а заместник-кметът Галина Георгиева и директорът на детската градина Снежана Хъневска плиснаха менче с вода, за да върви по вода на ремонтните работи. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Разград.

Областният управител допълни, че такива мащабни ремонти като инвестиране в образователна инфраструктура на близо 10 милиона лева – никога не са правени в Разград.

Г-н Хюсмен се обърна към представителите на фирмата-изпълнител с апел да бъдат внимателни в изпълнението на проекта, тъй като хората са чувствителни към качеството на ремонтите.

Ремонтните дейности са концентрирани в интервенции по сградата и прилежащото ù дворно пространство. Ще бъдат изпълнени дейности по въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изграждане на общодостъпна и безопасна среда и съпътстващи работи. Подобряването на енергийната ефективност ще бъде постигнато чрез монтаж на топлоизолация по ограждащите стени и по покривите на сградата и подмяна на дървената и метална дограма с ПВЦ и алуминиева.

Областна управа-Разград
Областна администрация - Разград


Достъпната архитектурна среда ще бъде осигурена чрез изграждане на рампи, а в дворното пространство ще бъдат оформени 8 къта за игра.
Срокът за приключване на обекта е 30.11.2019 г.

Дейностите, които ще бъдат извършени в детската градина, се финансират по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и който се изпълнява от Община Разград в периода м. септември 2017 г. – м. март 2020 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари