/ iStock/Getty Images
На церемония в Регионалната библиотека в Разград бяха връчени наградите на отличените в IV Младежки литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев.

Призьорите в двете категории са определени от тричленно жури. Победител в раздела "Поезия" е десетокласничката Божидара Бойчева от Гоце Делчев със стихотворението си "Светът".

В раздела "Кратък разказ" на първо място - с творбата си "Трите ключа", е класирана 15-годишната Алейна Мехмед от село Стражец. Специалната награда на местния вестник за ярка творческа изява бе присъдено на Теодора Тодорова от Попово, дванайсетокласничка от ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф" в Разград, за разказа й "Кутията".

С над 2500 заглавия обнови фонда си общинската библиотека в Исперих

Специалната награда на Регионалната библиотека за оригиналност получи Даниел Петров - седмокласник от клуб "Слово" към ЦПЛР ЦУТНТ за разказа си "Малки селски истории".

Наградите на заелите призови места в двете категории връчи заместник-кметът Милена Орешкова. Тя поздрави организаторите и участниците в конкурса и пожела нови творчески вдъхновения на младите автори.

В церемонията участваха само призьорите от Разград. На победителите от другите населени места наградите ще бъдат изпратени с куриер. Част от авторите прочетоха творбите си и благодариха на преподавателите и родителите си, които са ги подкрепяли в подготовката за участие в конкурса.

В четвъртото издание на конкурса на името на проф. Боян Пенев, който се организира от община Разград и Регионалната библиотека, участваха 69 творци от страната. Те представиха общо 121 стихотворения и къси разкази.
БТА