/ Община Разград
Светлините на коледната елха в Разград ще бъдат запалени на 4 декември, съобщиха от Общината.

Във връзка с извънредната епидемична обстановка кратката церемония ще бъде излъчвана онлайн на Фейсбук страницата на общината. Не се препоръчва масово посещение на изявата, а присъстващите на площада пред Общинския културен център трябва да спазват противоепидемичните мерки.

Часовниковата кула в Разград грейна в коледна украса (СНИМКИ/ВИДЕО)

Празничният дух ще завладее зрителите на онлайн излъчването на церемонията от 18:00 часа с танци на Градския мажоретен състав и коледарите от Детска танцова школа "Хорце". Дядо Коледа ще бъде посрещнат с коледна песен, изпълнена от възпитаничка на Школата за поп пеене в Центъра за работа с деца.

Приветствие към разградчани ще отправи кметът Денчо Бояджиев. Честта да запалят светлините на коледната елха ще имат четирима ученици, постигнали призови места в различни конкурси.

В същата вечер ще бъде включено ефектното осветление на сградите на Поликлиниката и Пощата. Прожектори ще осветят двете общински сгради в цветовете на националния флаг. Подобно осветление ще бъде монтирано и на сградата на НАП.

Заради епидемичната обстановка има само едно събитие, включено в коледно-новогодишната програма на общината. На 22 декември Капанският ансамбъл ще зарадва разградчани с празничен Коледен концерт, който ще се състои от 18:30 часа в залата на Общинския културен център.